Nieuws Actueel

Regionale thuiszorgaanbieders kunnen gat TSN opvullen

Mocht TSN Thuiszorg failliet gaan, dan gaat de gemeente Enschede in gesprek met de 23 andere aanbieders van thuiszorg in de gemeente. Volgens wethouder Jurgen van Houdt is er bij die aanbieders ruimte genoeg om extra cliënten op te nemen.

Van onze redactie 2 december 2015

Tsn anp

TSN heeft maandag uitstel van betaling gekregen, meestal is dat een voorbode van een faillissement. Zolang TSN in deze fase zit krijgen alle 870 cliënten in Enschede nog steeds hun huishoudelijke hulp, aldus Van Houdt. Wel wordt door de gemeente een plan van aanpak gemaakt voor het geval TSN failliet gaat. Het is volgens de wethouder een spannende tijd voor TSN en haar medewerkers, die voor een deel ook uit Enschede afkomstig zijn. Ook de gemeente Haaksbergen zegt paraat te staan, mocht TSN failliet gaan. De gemeente zegt haar uiterste beste te doen voor de 121 Haaksbergse TSN-cliënten.

VerliesTSN is het grootste thuiszorgbedrijf van het land. Het verkeert al langer in zwaar weer. TSN kondigde een paar maanden geleden honderden ontslagen aan. Het bedrijf wilde bovendien de lonen van andere thuiszorgers verlagen, maar dat werd teruggedraaid door de rechter. TSN zegt dat gemeenten te weinig betalen voor de zorg en dat het daardoor constant verlies lijdt.

FOTO: TSN Thuiszorg (ANP)