Nieuws Actueel

Regiotaxi rijdt zaterdag weer

Van onze redactie 13 februari 2015

Ook reizigers die al ritten hadden besteld kunnen weer met de regiotaxi mee. Vanaf maandag 16 februari rijden de regiotaxi's weer zoals voorheen.

Dat heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt.

Andere vervoerders Chauffeurs van de vervoerders DVG (regio’s De Vallei en Rivierenland), Noot (Achterhoek) en Connexxion (Stedendriehoek) zitten achter het stuur van de taxi's. Deze bedrijven zouden de Regiotaxi Gelderland vanaf 1 juli gaan rijden en gaan nu eerder aan de slag.

Hiermee wordt het door de provincie en vervoerders opgestelde noodscenario uitgevoerd.

'Noodscenario lag klaar' Volgens de provincie lag dit noodscenario al enige tijd klaar voor het geval Willemsen de Koning de ritten niet meer zou rijden. Daarmee had het Arnhemse bedrijf eerder al gedreigd.

Woensdag werd die dreiging werkelijkheid. Op die dag was de rechtszaak tussen de Arnhemse vervoerder en de provincie. Sindsdien rijdt er geen regiotaxi meer en is gewerkt aan het uitvoeren van het noodscenario. Dat krijgt zaterdag zijn beslag.

'Grote waardering' Gedeputeerde Conny Bieze is verheugd dat het regiotaxivervoer weer op gang komt en zegt dat de vervoerders 'grote waardering verdienen' voor het overnemen van de duizenden taxiritten, terwijl er zeer weinig voorbereidingstijd was.

Mede daarom voorspelt manager​ Anthony van Vulpen van Regiotaxi Gelderland alvast dat het 'helemaal vlekkeloos niet zal gaan'.