Nieuws Actueel

Reisbranche verwacht 'pinslot' Griekenland

Rik Nizet 26 juni 2015

Griekenland grexit toerisme middelgroot

Gaat Griekenland failliet of niet? Zaterdag wordt het misschien duidelijk. De grote reisaanbieders hebben uit voorzorg maatregelen getroffen voor vakantievierende Nederlanders in Griekenland.

"Er zijn nu veel vakantiegangers. We houden een vinger aan de pols, maar er zijn zoveel scenario’s mogelijk. We bekijken het per situatie", laat de woordvoerder van de ANVR weten. "Veel mensen hebben hun vakantie vooruit betaald. De vliegreis, het hotel en vaak ook de maaltijden hoeven ze niet meer ter plekke te betalen. De reizigers hebben we via onze touroperators geadviseerd contant geld of een creditcard mee te nemen voor het geval de banken dichtgaan en pinautomaten niet meer werken. De touroperators zullen altijd hulp en bijstand verlenen."

"Als mensen niet meer kunnen pinnen, kunnen ze via 'mijn boeking' op onze website toch contant geld kopen, vertelt een woordvoerder van Corendon. De lokale reisagent regelt dan ter plekke dat ze het geld krijgen. "Als er geen vliegtuigen meer vanuit Griekenland zouden vertrekken, dan zorgen wij er voor dat onze mensen veilig thuiskomen. We brengen de gasten dan met de boot naar Turkije. Daarvandaan kunnen ze naar huis vliegen.''

Koffiedik kijkenOok reisorganisatie TUI heeft een noodplan klaarliggen, maar wilde daar vrijdag niet over in detail treden. "Dat is koffiedik kijken", aldus een woordvoerster. "We zorgen er voor dat het onze gasten in Griekenland de komende periode aan niets zal ontbreken."