Nieuws Actueel

Reizigers massaal met bus naar Duitsland vanwege treinstaking

Van onze redactie 6 november 2014

Zo ziet boekingsite Vliegtickets.nl recentelijk een opvallend grote toename van vluchtreserveringen naar Berlijn. Veel mensen willen zondag in de Duitse hoofdstad vieren dat de Berlijnse muur 25 jaar geleden viel.

Berlin Linien Bus, dat onder meer vanuit Amsterdam en Rotterdam busverbindingen naar diverse Duitse steden verzorgt, heeft de boekingen voor de komende week al met zo’n 20 procent zien stijgen, zegt een woordvoerster. Ook Mein Fernbus verwacht meer reserveringen binnen te krijgen. De vervoersbedrijven zetten meer bussen in om aan de toegenomen vraag te voldoen.

Duur​Tickets kosten wel gevoelig meer. Wie vroeg boekt, kan meestal voor een habbekrats naar Duitsland. Een reisje Berlijn met de bus hoeft dan maar 2 tientjes te kosten. De prijzen kunnen nu oplopen naar zo’n 60 euro.

Niet al het Duitse treinverkeer ligt stil. Een woordvoerster van de Volgens Deutsche Bahn wordt geprobeerd wordt om 1 op de 3 treinen wel te laten rijden. NS Internationaal meldt dat nog behoorlijk wat treinen richting Frankfurt rijden. De internationale trein richting Berlijn komt echter niet verder dan de grensplaats Bad Bentheim. En richting het Zwitserse Basel rijden helemaal geen treinen meer. De NS hebben klanten die al een ticket richting Duitsland hebben geboekt, per e-mail geïnformeerd.