Nieuws Actueel

Relschoppers Renesse waren hooligans Schalke

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4857935

Ongeveer 75 mensen werden gearresteerd. In de nacht van zaterdag op zondag raakten ze slaags met een andere groep stappers. De aanleiding is niet bekend. De politie moest ingrijpen, waarna de hele groep zich tegen de politie keerde. Een van de agenten werd met een bierpul tegen zijn hoofd geslagen en ook een andere agent liep een zware hersenschudding op.

Uiteindelijk lukte het de politie om de groep Duitsers weer in de touringcar te krijgen waarmee ze naar Renesse waren gekomen. Onder politiebegeleiding reed deze naar het cellencomplex in Breda. Vijftien mensen werden daar opgesloten, de anderen werden met dezelfde bus teruggebracht naar Duitsland.

Celstraf

Elf Duitsers zitten nog vast. Ze worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of ze veertien dagen langer vast blijven zitten. Vier anderen zijn inmiddels ook naar huis gestuurd, maar ze blijven wel verdachten.

De politie heeft omstanders om beelden gevraagd en is bezig deze te bekijken. Bij het onderzoek worden ook beelden gebruikt van camera's die in de buurt hangen waar de vechtpartij was.

Volgens de eerste berichten vierden de Duitse supporters een vrijgezellenfeest. De krant Bild meldde echter dat ze in Renesse waren om met een feest afscheid te nemen van een hooligan die binnenkort begint aan een celstraf van 1,5 jaar.

EPA