Nieuws Actueel

Rent-a-Tent en Vakantieplezier breiden aanbod uit

Van onze redactie 29 december 2014

Rent-a-Tent maakt onderdeel uit van Vakantieplezier. Het bedrijf slaagde er afgelopen jaar in met zes procent te groeien, ondanks een dalende markt. Voor 2015 wordt zelfs gemikt op een groei van twintig procent, onder meer door overnames.

Dat is zo vroeg in het seizoen wel een gewaagde voorspelling, want de boekingen stromen nog niet echt binnen. Directeur Hendrik Gersen: „Mensen boeken steeds later. Vroeger was je op 1 april volgeboekt, maar als je tegenwoordig dan op 50 procent zit, mag je een feestje geven. Steeds meer mensen wachten eerst het vakantiegeld van eind mei af. Dankzij internet hoeven ze ook niet meer zo snel te boeken, want er is altijd wel iets te vinden. Er wordt heel veel gezocht. Het blijkt dat mensen 22 keer op onze site komen voordat ze tot boeking overgaan.”

Vernieuwde organisatie

Vakantieplezier gaat het nieuwe jaar in met een vernieuwde organisatie. De formule Tentsetters (huurtenten op rustige, kleinere campings in de natuur) gaat per 1 januari op in Rent-a-Tent. Volgens salesmanager Annemarie van Klaveren scheelt dat marketingkosten en er kan nu binnen een formule een breder aanbod worden gepresenteerd. Het ‘nieuwe’ Rent-a-Tent staat komend seizoen op 84 parken in 10 landen. Rent-a-Tent promoot dat aanbod in een nieuw gesponsord tv-programma, Kampeer TV, vanaf zondag 4 januari wekelijks om 17.00 uur bij RTL4.

Verder heeft Vakantieplezier de commerciële activiteiten van Eurosporvac, ook bungalowtentverhuurder in heel Europa, overgenomen. Vakantieplezier bood al enige tijd hotels, busreizen en wandel- en fietsvakanties in Duitsland aan via ADE. Het bedrijf gaat dat nu ombouwen naar een site voor actieve vakanties (met fiets- en wandelarrangementen en hotels) in heel Europa. ADE wordt dan Actief Door Europa. Vakantieplezier omvat verder nog ViaLora (appartementen en accommodaties op campings en vakantieparken), VDF Vaarvakanties (motorbootverhuur in tien landen) en Hotel Restaurant du Lac (een eigen hotel in Lot-et-Garonne).

Foto: Salesmanager Annemarie van Klaveren en directeur Hendrik Gersen van Vakantieplezier. (Christian van der Meij)