Nieuws Actueel

Reorganisatie bij Strukton Rail

Van onze redactie 22 november 2014

Het onderdeel Strukton Rail, dat zich bezighoudt met de bouw en onderhoud van spoorwegen, gaat de organisatie aanpassen 'naar aanleiding van de situatie op de spoormarkt in Nederland'. Dit heeft een woordvoerster zaterdag bevestigd.

Het bedrijf schrapt daarbij ook arbeidsplaatsen. ,,Over het aantal arbeidsplaatsen doen wij nog geen uitspraken'', zei de woordvoerster. Over enkele weken zal er meer duidelijkheid komen over de reorganisatie en het aantal te verdwijnen banen. Het bedrijf zegt met de vakbonden al overeenstemming te hebben over een sociaal plan.

Onduidelijkheid De spoorsector worstelt momenteel met onduidelijkheid over de uitgaven die ProRail heeft gereserveerd voor grote onderhouds- en nieuwe spoorprojecten. Diverse spoorbedrijven komen in de problemen door het uitblijven van opdrachten.

Vakbond FNV Spoor weet niet hoeveel banen op de tocht staan, maar houdt rekening met een verlies van ,,zeker enkele tientallen arbeidsplaatsen''. In de afgelopen jaren verdwenen er bij Strukton al tweehonderd banen.

Het aantal medewerkers bij Strukton bedraagt circa zevenduizend. Hiervan is de helft werkzaam bij het onderdeel Strukton Rail.