Nieuws Actueel

Reorganisatie bij Thales: onbekend aantal banen op de tocht

Van onze redactie 14 oktober 2015

Thales Christian van der Meij

“Of de voorgenomen aanpassing van de organisatie verder personele consequenties heeft, kan ik in dit stadium niet zeggen”, aldus Van Harmelen. Thales Nederland telt in totaal zo’n tweeduizend personeelsleden, waarvan 1885 mensen in vaste dienst. De Hengelose vestiging telt ongeveer 1400 medewerkers. In deze regio heeft Thales in samenwerking met de Universiteit Twente nog het onderdeel T-Xchange, waar twintig specialisten interactieve games voor besluitvorming ontwikkelen.

DoelMet de reorganisatie wil Thales bereiken dat in Hengelo de drie afdelingen sensor (radarproductie), systeemontwikkeling en services zowel intern als richting klanten meer een geheel gaan vormen. Het elektronicabedrijf heeft de afgelopen jaren in de organisatie al diverse veranderingen doorgevoerd. Zo is vorig jaar een deel van de productie van printplaten over gedaan aan Benchmark Electronics in Almelo. Deze afdeling telde 33 voltijdsbanen.

FinanciënWoordvoerder Van Harmelen wilde dinsdag niet ingaan op de financiële situatie van Thales Nederland. Tijdens de behandeling van een ontslagzaak voor de rechtbank in Enschede werd maandag gesuggereerd dat Thales in financieel opzicht moeilijke tijden doormaakt. Daar vocht een afdelingsmanager binnen de software ontwikkeling zijn ontslag aan. Hij werd verantwoordelijk gesteld voor miljoenen aan overschrijdingen op deze afdeling. “Thales kan zich sowieso, maar nu zeker gezien de huidige financiele situatie, continue overschrijdingen niet veroorloven en moest ingrijpen”, motiveerde de arbeidsjuriste van het bedrijf het ontslag voor de rechter.