Nieuws Actueel

Restaurant Antica Villa in Oldenzaal in handen van Moldavische horecafamilie

Van onze redactie 22 juli 2015

Antica Villa Robert Hilberink

Verantwoordelijk daarvoor wordt Farris die als bedrijfsleider het restaurant blijft runnen.Andrei Maracuta (49) is in zijn moederland Moldavië, dat ingeklemd ligt tussen Roemenië en Oekraïne, een succesvol ondernemer. In het stadje Camenca ('like Oldenzaal') bezit hij een groot uitgaanscomplex. Met een restaurant dat plaats biedt aan meer dan driehonderd gasten, een hotel, winkels en zelfs een nachtclub. Terwijl hij in Oldenzaal bezig is voor Antica Villa bestiert zijn vrouw thuis het familiebedrijf.

Geschikt horecapand Op zoek naar een geschikt horecapand in Nederland kwam Maracuta via Bertus Pool van de Twentse Horeca.nl uit in Oldenzaal. Met name de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, vertelt zoon Artiom (27), deed zijn vader besluiten naar Nederland te komen. "Hij wil het beste onderwijs voor mijn zus Alftina (17). Zij is een talentvol kunstenaar en fotografe en wil hier graag een kunstopleiding volgen. Omdat ze niet alleen in Nederland kan wonen, is mijn vader meegekomen. Ze wonen nu boven het restaurant."

‘Een echte Boeskool’De Moldaviër had zijn zinnen gezet op een Italiaans restaurant. Via via werd Antica Villa onder zijn aandacht gebracht. Een eetgelegenheid met een riant binnenterras en een goede omzet. "Marcello en Yuri Farris zijn al heel lang in Oldenzaal actief. Vroeger zaten ze aan de Groote Markt, waar nu La Fontanella zit. Yuri is begin dit jaar met zijn Braziliaanse vrouw meegegaan naar Brazilië. Marcello is hier gebleven. Hij is een echte Boeskool geworden, spreekt ook goed Nederlands", vertelt makelaar Pool.

Moldavische keuken Als kok en bedrijfsleider blijft Farris een vertrouwd gezicht voor de vaste gasten. Maracuta geeft aan dat hij van plan is om goed te luisteren naar de gasten. De gerechten waar weinig vraag naar is, worden van de kaart gehaald. In plaats daarvan wil hij de Oldenzalers kennis laten maken met de Moldavische keuken. Een keuken die, volgens hemzelf, big and tasteful is. Met veel vlees, groente, vis gevogelte en de beste wijnen. "Beter dan de Franse en de Italiaanse", verzekert hij met een lach.

Aan de inrichting van het restaurant verandert in eerste instantie weinig tot niets. De nieuwe exploitant beperkt zich tot wat kleine veranderingen in het interieur.

Foto: Robert Hilberink