Nieuws Retail

Belgische modeketen Veritas richt vizier op Nederlandse winkelstraat: Breda heeft de primeur

De Belgische fashionretailer Veritas wil ons land veroveren met nieuwe winkels. De eerste modewinkel opent vandaag de deuren in Breda. Ook staan er winkels in Maastricht en Den Bosch op de planning.

Van onze redactie 19 mei 2023

Veritas winkel Brugge

Een Belgisch filiaal van Veritas. Foto: Veritas

De winkels van Veritas in Maastricht en Den Bosch moeten in september hun deuren voor het winkelend publiek openen, meldt FashionUnited. Veritas is een Belgische retailer in mode en accessoires, zoals schoenen, tassen en sieraden. Het bedrijf verkoopt producten van het eigen merk en labels als Esprit, Falke en Puma en heeft ruim 120 winkels in België en Luxemburg.

'Het doel van het nieuwe winkelconcept in Brugge is om nationale en internationale toeristen kennis te laten maken met een Veritas als een innovatieve en inspirerende retailer’

Nieuw winkelconcept waarbij inspiratie centraal staat

In maart dit jaar testte Veritas een nieuw winkelconcept in Brugge, waarbij ‘inspiratie centraal’ staat. 'Niet alleen fysiek in de verschillende corners en het brede-aanbod van trend-items, maar ook digitaal dankzij QR-codes, die linken naar inspirationele content, van verrassende breipatronen, tot leuke manieren om een carrésjaal te knopen', aldus een persbericht.

Het doel van het nieuwe winkelconcept in Brugge is om nationale en internationale toeristen kennis te laten maken met een Veritas als ‘een innovatieve en inspirerende retailer’. Of de Nederlandse Veritas-winkels ook van dit nieuwe winkelconcept voorzien worden, is nog niet bekend, aldus FashionUnited.

Veritas heeft plannen voor 80 filialen in ons land, schrijft RetailTrends. De winkels worden zo'n 120 vierkante meter groot, veel kleiner dan die in België (250 tot 600 vierkante meter). Veritas gaat hier alleen sokken, panty's, slips en seizoensartikelen verkopen.

Lees ook: Ondernemer Floor van de Pavert opent derde SuperBra-winkel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws