Nieuws Retail

Kassastoring Albert Heijn verholpen, alle winkels weer open

De grote kassastoring bij Albert Heijn is verholpen. Alle winkels zijn weer open. Eerder vanochtend bleven honderden filialen dicht, doordat er bij de kassa's geen boodschappen gescand konden worden.

Ellen van Gaalen (AD) 25 juni 2019

Albert heijn ah duurzaam prijzen korting

De storing werd ontdekt toen de eerste winkels rond achten de deuren openden en de kassa's niet aan de praat kregen. ,,Het was heel raar. Ik meld me aan, normaal gesproken springt de kassa open maar nu werd gelijk het scherm zwart", zegt Marc Tangel, kassamedewerker bij een Haagse winkel aan het AD.

Storing KPN bij 112-noodnummer

Alleen via de zelfscan konden klanten hun boodschappen halen. 486 van de ruim negenhonderd winkels hebben een zelfscan. In de overige ruim vierhonderd winkels konden mensen niet terecht, zo laat woordvoerder Anousjka Aspeslagh weten. De Albert Heijn-to-go-winkels zijn wél de hele tijd open geweest. Daar staan andere kassa's die niet met een storing kampen.

Het hoofdkantoor van Albert Heijn adviseerde filiaalhouders tijdens de kassastoring hun winkels wel open te houden. Op die manier was het makkelijker voor winkelmedewerkers om klanten uitleg te geven over de problemen met de kassa's.

Lees ook: Picnic groter dan Albert Heijn, in gebieden waar nieuwe speler actief is

De kassa's werken via een KPN-netwerk, maar Albert Heijn stelt dat de storing daar niets mee te maken heeft. Gisteren lag noodnummer 112 eruit door een landelijke storing bij KPN-telefonie.

Eerdere storingen bij Albert Heijn

Inmiddels is er wel een oplossing voor de storing gevonden, waardoor de kassa's in tientallen winkels weer werken. In de loop van de ochtend zullen dat er meer worden.

Twee weken geleden was er ook al een grote storing bij de supermarkt. Toen werkten de pinautomaten niet en konden klanten alleen contant afrekenen.