Nieuws Retail

Banden tussen HEMA en Marcel Boekhoorn compleet verbroken

Marcel Boekhoorn, tot voor kort eigenaar van HEMA, is sinds begin deze maand ook geen commissaris meer bij de warenhuisketen. Daarmee zijn alle banden tussen de zakenman en het bedrijf verbroken.

Bron: Nu.nl 15 juli 2020

Marcel boekhoorn hema

De relatie Marcel Boekhoorn en HEMA is nu verleden tijd. Foto: ANP

,,Deze beslissing hangt samen met de veranderingen in de eigendomsstructuur van HEMA, die zijn ingezet door het recent aangekondigde herkapitalisatieproces", staat woensdag op de website van HEMA.

Medio juni werd een groep schuldeisers eigenaar van HEMA, nadat het Boekhoorn niet was gelukt overeenstemming met hen te bereiken over een deal waarbij de schulden flink verminderd zouden worden. Boekhoorn besloot de handdoek in de ring te gooien en geen geld meer in HEMA te steken, zo schrijft Nu.nl.

''Deze beslissing hangt samen met de veranderingen in de eigendomsstructuur van HEMA, die zijn ingezet door het recent aangekondigde herkapitalisatieproces''

HEMA

Blokker heeft interesse in HEMA

De directie van HEMA kwam met de schuldeisers overeen dat de schuld van het bedrijf significant werd verminderd, van 750 miljoen tot 300 miljoen euro. In ruil daarvoor werden de schuldeisers volledig eigenaar. Verschillende partijen zouden HEMA van de schuldeisers willen overnemen.

Zo liet topman Michiel Witteveen van het moederbedrijf van Blokker weten serieuze interesse te hebben.

Lees ook: Schuldeisers vragen faillissement moederbedrijf HEMA aan

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.