Nieuws Retail

Deze conceptstore biedt retailkansen aan tech-starters

Ondernemers die kleine innovatieve producten maken, kunnen die nu aanbieden in een conceptstore voor tech-producten. Productpine opent deze maand in Amsterdam de deuren van zijn eerste winkel.

Vincent Krijtenburg 7 oktober 2019

Productpine

De Nederlandse startup Productpine richt zich op het verbinden van innovatieve en jonge merken met een groter publiek. Dit gebeurt via fysieke winkels waarbij de ervaring centraal staat.

Retail

In deze flagshipstore kunnen de nieuwste innovaties uitgeprobeerd en aangeschaft worden. "Het gaat om producten van over de hele wereld die vaak nergens anders in Nederland te zien zijn en over het algemeen afkomstig zijn van kleinere merken en startups. Denk hierbij aan de nieuwste innovaties variërend van smart-home, elektrische fietsen, audio-/tv-producten", aldus een persbericht. Voorbeelden van producten zijn Light Phone, MATE Bike, ORII en Nuraphone.

Innovaties

Productpine richt zich met name op de kleinere tech-producenten. "Deze zijn vaak niet in staat hun eigen winkels te openen en bij de grote retailers komen ze niet of heel moeilijk binnen.", zegt medeoprichter Dimitar Maslarov. “Er worden op dit moment enorm veel gave en zeer innovatieve producten geïntroduceerd. Jonge producenten hebben echter vaak moeite om ontdekt te worden, terwijl consumenten juist op zoek zijn naar nieuwe innovaties. Wij geven deze merken een podium om zich te promoten en hun verhaal te vertellen.”

Retail-as-a-service

Binnen de flagshipstore kunnen producenten hun producten neerleggen voor een vast maandelijks bedrag. Dit wordt gecombineerd met een commissie per verkocht product. Dit ‘Retail-as-a-service’ model is afkomstig uit de VS, waar verschillende startups reeds succesvol bezig zijn. In Nederland is dit concept met name bekend in de creatieve branche.

Software gedreven

Productpine is naar eigen zeggen een software gedreven bedrijf. Ondernemers die aanhaken krijgen dan ook een eigen digitale display naast hun product. Bovendien krijg je inzichten in klantgegevens. "Analyseer het aantal bezoekers in de winkel en engagement met uw product. Blijf op de hoogte van jouw verkopen en ontvang feedback van klanten", staat op de website voor partners.

Productpine opent haar deuren op zaterdag 26 oktober om 10:00 uur. Gelegen in het hart van Amsterdam aan het Rokin 58.