Nieuws Actueel

Reuring rond vestiging van fitnessstudio winkelstraat Glanerbrug

Van onze redactie 12 december 2014

Parkeer- en geluidsoverlast vormen het grootste probleem, zegt advocaat Dunhof-Lampe namens de bewoners van de bovenwoningen pal naast de fitnessstudio. „De omwonenden, waarvan de meesten een respectabele leeftijd hebben, zijn zeer bevreesd voor aantasting van hun woon- en leefgenot en meer in het bijzonder van hun nachtrust.” Bezoekers betreden de parkeerplaats op het achtergelegen terrein via een vier meter brede steeg tussen het pand van Menger Mode en de fitnessstudio.

GeluidsoverlastOok zouden de maximale geluidsnormen in de nachtelijke uren worden overschreden. Volgens de gemeente zijn de overschreidingen niet hoger dan in de situatie zonder sportschool. Omliggende ondernemers vrezen vooral het gebrek aan parkeerplaatsen voor hun deur.

DetailhandelvisieDe Dorpsraad Glanerbrug ten slotte, vindt dat een fitnessstudio niet in de detailhandelstructuurvisie past en denkt dat de gemeente precedenten schept voor de rest van het winkelgebied in Glanerbrug. Maar volgens de gemeente is die dethailhandelvisie ruim te interpreteren.Reactie eigenaren fitnessstudioVolgens de eigenaren van de fitnesstudio, die ook vestigingen heeft in Goor en Neede, is het aantal bezoekers tussen 22.00 en 06.00 uur op een hand te tellen. De bezwarencommissie wil weten of het gezien dat lage aantal, niet mogelijk is om de studio in de nachtelijke uren te sluiten. Nee, zeggen de eigenaren. Als franchisers hebben zij de verplichting om vast te houden aan het 24/7-concept van Anytime Fitness. Dat is immers hetgene waarmee de firma zich onderscheidt ten opzichte van andere sportstudio’s. Wel zeggen de eigenaren dat de parkeerplaats, zoals eerder beloofd, op korte termijn nog verlichting en camerabeveiliging krijgt.

De commissie Bezwaarschriften brengt naar verwachting halverwege januari advies uit aan het college van B en W.

Foto: Hollandse Hoogte