Nieuws Actueel

Richard de Way is de nieuwe directievooriztter van de Rabobank Twente Oost

Van onze redactie 5 maart 2015

Rabobank anp

Richard de Way (52) is sinds 1985 werkzaam binnen de Rabobankorganisatie en bekleedde sindsdien diverse management- en directiefuncties in zowel het zakelijke als het particuliere domein. In september 2011 trad De Way toe tot de directie van de Rabobank Twente Oost als directeur particulieren en private banking.

WijnenOok Marcel Wijnen (40) krijgt binnen de directie een nieuwe functie. Hij wordt per 1 april directeur bedrijven. In die functie volgt hij Joep Kockmann op, Kockmann gaat, zoals bericht, diezelfde functie vervullen bij Rabobank Enschede/Haaksbergen en wordt dus herenigd met Notenboom. „Er zijn voor de Rabobank nog wel uitdagingen op de zakelijke markt in Enschede”, aldus Kockmann. Wijnen is nu nog directeur bedrijfsmanagement oftewel financieel directeur van de vestiging Twente Oost. De bank is nog op zoek naar twee nieuwe directieleden: een voor particulieren/private banking en een op het vlak van bedrijfsmanagement.

RustVoor de medewerkers kwam het nieuws over de benoeming van Richard de Way gisteren in elk geval als een geruststelling: geen nieuwe directeur van buiten met een totaal andere gedachtengang. „Dit geeft rust en continuïteit”, aldus De Way en Wijnen

SolideDe Way en Wijnen typeren de Rabobank als een solide bank die vanuit ‘de rust omgaat met veranderingen’. „Zo heeft het virtuele bankieren een enorme vlucht genomen. Onze workshops ‘veilig internetbankieren’ zitten altijd vol, ook ouderen doen tegenwoordig steeds meer op hun tablet.”