Nieuws Actueel

Rijssen-Holten: 50 mensen aan een baan helpen

Van onze redactie 23 september 2015

Vacature thinkstock

Ondernemers in Rijssen-Holten en de gemeente gaan intensief samenwerken om werkzoekenden weer aan een baan te helpen. De Kring Werkgevers Rijssen (KWR), de Holtense Industrie Groep (HIG), businessclub Bij de Tijd en de gemeente Rijssen-Holten richten daarvoor samen een speciale vereniging op. „Rijssen-Holten loopt daarmee voorop in Nederland”, aldus burgemeester Arco Hofland.

Afstand arbeidsmarktMensen die net werkloos zijn geworden, vinden meestal relatief snel weer een baan. Tijhof: „Maar hoe langer ze een uitkering ontvangen, hoe groter de afstand naar de arbeidsmarkt wordt. We hebben daarom afspraken gemaakt met bedrijven dat ze werkervaringsplekken aanbieden. Werkzoekenden kunnen zo met behoud van uitkering werkervaring en arbeidsritme opdoen bij bedrijven in Rijssen en Holten om weer sneller aan het werk te kunnen.”

Vijftig mensenHet doel van de nieuwe vereniging is om op deze manier jaarlijks vijftig mensen aan een reguliere baan te helpen. Harde afspraken zijn niet gemaakt. „Wij denken dat vertrouwen en vrijwilligheid op lokaal niveau beter werken dan landelijk opgelegde quota”, zegt burgemeester Hofland