Nieuws Actueel

RingCredible uit Enschede sluit overeenkomst met Zuid-Afrikaanse telecomprovider

ENSCHEDE - Het Enschedese bedrijf RingCredible wordt met de bel-app Talk360 een belangrijke aanbieder van prepaid telefonie in Zuid-Afrika. Het bedrijf, dat is gevestigd in The Gallery op de UT, sloot hiervoor een distributieovereenkomst met de Zuid-Afrikaanse telecomprovider Glocell.

Van onze redactie 13 november 2015

Ringcredible reinier van willigen

Met het contract krijgt RingCredible toegang tot een markt met 50 miljoen consumenten. Er kan zowel online als offline beltegoed worden gekocht vanaf 80 cent. Wereldwijd bellen al ruim vier miljoen mensen met de Talk 360 app.

RingCredible is in 2013 in zijn huidige vorm opgericht om de aanval te openen op de traditionele telecombedrijven door internationaal bellen vanaf smartphone of tablet goedkoop te maken. De bel-app van Ring-Credible kan zo goedkoop zijn door ‘roaming’ te vermijden. De gebruiker belt van en naar het buitenland binnen de app. Wanneer een gebruiker op een wifi-netwerk zit, wordt 0,06 cent per minuut in rekening gebracht. Wordt er gebruik gemaakt van een 3G-netwerk komen daar de internetkosten van de provider bovenop.

Foto: Wouter van den Berg en Hans Osnabrugge van RingCredible (Reinier van Willigen)