Nieuws Actueel

Rio 2016: Hier komt het Holland Heineken House

Rik Nizet 30 september 2015

Holland heineken house rio 2016 middelgroot

Het Holland Heineken House staat tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016 in de wijk Ipanema-Leblon. De locatie in het hart van Rio de Janeiro ligt zeer centraal ten opzichte van de Olympische sportvenues en op loopafstand van de wereldberoemde Braziliaanse stranden. Dit hebben HEINEKEN Nederland en NOC*NSF vandaag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het eerste nationale huis stond in 1992 in Barcelona, in Rio opent het Holland Heineken House op 5 augustus 2016 voor de 13de keer haar deuren. Het Holland Heineken House in Rio vestigt zich in sportsclub Clube Monte Libano. Het Holland Heineken House grenst aan het Lagoa Rodrigo de Freitas, waar het roeien zal plaatsvinden. CopacabanaHet nationale huis ligt in de Olympische zone Copacabana, waar onder meer het beachvolleybal en de tijdrit wielrennen worden gehouden. De andere Olympische locaties en toeristische hoogtepunten van Rio de Janeiro zijn vanaf het Holland Heineken House goed bereikbaar, te voet of met het openbaar vervoer. De locatie ligt in het hart van de stad en geeft uitzicht op Corcovado, het regenwoud en de bergen.

Nederlandse trots"Het Holland Heineken House staat in het hart van Rio, dichter bij de sport dan ooit. Aan het Lagoa, waar we direct uitzicht hebben op de Olympische roeiwedstrijden," zegt Bram Westenbrink, Marketing Directeur van HEINEKEN Nederland. "Sport en Oranje staan deze editie centraal in het nationale huis. Dat vieren we met een verrassend programma samen met de atleten, familie en fans. Het Holland Heineken House is hét podium voor Nederlandse trots."

Familie"Het Holland Heineken House is voor velen een thuis, ver weg van huis. Het Holland Heineken House is voor TeamNL ongelofelijk belangrijk. Alle sporters kijken uit naar de huldiging die direct volgt op het winnen van een medaille en het geeft een gerust gevoel dat ze weten dat hun familie daar goed wordt verzorgd. Extra mooi is het daarom dat we dit jaar samen met HEINEKEN de deuren van het Holland Heineken House voor familie al een dag eerder zullen openen", laat Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, in een persverklaring weten.

Dagelijks 4.000 gastenHet Holland Heineken House verwacht in Rio dagelijks 4.000 gasten te ontvangen. Het totale complex van Club Monte Libano beslaat meer dan 9.000 m2 en biedt plek voor onder meer een grote fanzone met Medal Ceremony Hall, atletenruimten en een perscentrum. De locatie is voorzien van in- en outdoor sport- en horecafaciliteiten.