Nieuws Actueel

Robert Hekman en Toon van Gemert willen Nederland veroveren met Twentse Zaligheid

Van onze redactie 11 juni 2015

Twentse Zaligheid Peter Nikkels

In 50 winkels te koopTwentse Zaligheid ligt nu in de koelvitrines bij 50 winkels in Twente en de Achterhoek, voornamelijk Jumbo Supermarkten en C1000-supers, alsmede bij een aantal delicatessenzaken en kaaswinkels. Ze zijn er wel mee bij Niemeijer in Neede en bij Gerhan Roerink in Twekkelo – eigenaar van Heks'nkaas – langs geweest. “Pas bij een volume van 500 kilo per week wordt het interessant”, weet het duo.

Automatenboer en groenteboerHet is een wonderlijke combinatie, Hekman en Van Gemert. Robert Hekman (55) zit al z’n hele leven met zijn twee broers in de speelautomatenhandel. Toon van Gemert (55) staat met zijn twee broers – De Groentebroertjes – met groente en fruit op verschillende markten in Twente en de Achterhoek. “Een automatenboer in de sauzen, dat gaat met vallen en opstaan”, zegt Robert Hekman. “Toen ik ontdekte dat veel mensen mijn saus lekker vinden, ben ik er serieus werk van gaan maken. Dat begon bij het deponeren van de merknaam en het verkrijgen van een houdbaarheidscertificaat. Want een saus moet gekoeld minimaal drie maanden houdbaar zijn, anders wil geen enkele retailer hem hebben.”

Geheim Via het netwerk van Van Gemert kwamen de compagnons uit bij Kroon Salades in Oudenbosch . Daar wordt Twentse Zaligheid in consumentenverpakking geproduceerd. De productie in emmers van drie kilo gebeurt bij groentesnijbedrijf HDV in Losser. De producent heeft voor geheimhouding van de receptuur moeten tekenen. “Wat dacht je”, glimlacht Hekman.

Robert Hekman (rechts) en Toon van Gemert, ontwikkelaars van de nieuwe saus Twentse Zaligheid. Foto: Frans Nikkels