Nieuws Actueel

Roche ten onder door dure Frank

Lotte Grimberg 16 oktober 2014

Het Zwitserse farmacieconcern Roche heeft in de eerste 9 maanden van het jaar de omzet iets zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam vooral door nadelige wisselkoerseffecten, aldus de Zwitserse onderneming donderdag. Wisselkoerseffecten niet meegerekend, was er sprake van een omzetstijging met 5 procent.

FrankRoche kwam alleen met omzetcijfers naar buiten en meldde geen winstcijfers. De omzet tot 1 oktober was 34,8 miljard Zwitserse frank (28,8 miljard euro) tegenover 34,9 miljard frank een jaar eerder. Met name in Japan daalden de opbrengsten als gevolg van de relatief dure frank ten opzichte van de yen.

WisselkoersenRoche herhaalde donderdag dat het voor het hele jaar mikt op een lage tot middelhoge enkelcijferige groei van de opbrengsten bij constante wisselkoersen.

AandoeningenDe overname van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf InterMune werd in het afgelopen kwartaal afgerond. InterMune richt zich onder meer op de ontwikkeling en het op de markt brengen van behandelingen tegen aandoeningen aan het ademhalingsstelsel.

Daarnaast meldde het bedrijf dat het goedkeuring heeft gekregen voor meerdere medicijnen tegen kanker zoals Avastin en Gazyvaro. Roche is 's werelds grootste producent van geneesmiddelen tegen kanker.