Nieuws Actueel

Roermond afgesloten na asbestalarm

Van onze redactie 17 december 2014

Op veel plaatsen mogen mensen niet naar buiten en daardoor zitten ze opgesloten in hun huis. Twee basisscholen blijven woensdag gesloten, omdat ze nagenoeg onbereikbaar zijn. Verkeer dat woensdagochtend door de stad wil, wordt tegengehouden. Een woordvoerder van de brandweer is bang dat er een verkeersinfarct ontstaat in Roermond.

De grote brand brak dinsdagavond uit in een winteropslag van jachten. Daarbij kwam veel asbest vrij en de rook trok richting de stad. De brandweer dacht eerst dat de gevaarlijke stof over een gebied van 500 meter was neergedwarreld, maar dat gebied blijkt veel groter te zijn.

Groot alarm

De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen. Woensdagochtend vroeg hopen zij meer duidelijkheid te kunnen geven over de te nemen maatregelen.

Tientallen jachten gingen dinsdag in vlammen op. De boten lagen in twee loodsen aan jachthaven Het Steel. Het gebied rondom de brand was al een tijdje afgesloten vanwege het asbest. Omwonenden moesten ramen en deuren dichthouden. Waardoor de brand ontstond, is nog niet duidelijk.