Nieuws Actueel

Roetgerink Mode komt met eigen modelijn: R-1854

Van onze redactie 21 november 2014

Met vier andere eigenaren van grote modezaken en een ontwerper bezoekt eigenaar Paul Roetgering deze week in China confectieateliers. Doel van de missie: afspraken maken over de productie van kostuums, colberts, winterjassen en broeken die Roetgerink Mode onder zijn eigen R-1854 label gaat verkopen in de ruim 6.500 vierkante meter beslaande winkel aan de Dorpsstraat in Enter.

Betaalbaar„We gaan er niet naartoe om goedkoper te kunnen inkopen dan we nu doen”, benadrukt Paul Roetgering. „We gaan er naartoe om voor dezelfde prijs net iets luxere kleding te laten produceren. Met extra’s die kleding net iets meer cachet geven. Zoals open knoopsgaten in de mouw van een colbert bijvoorbeeld. Als je kledingproducenten die dichter bij huis zitten dat vraagt te doen vliegt de prijs omhoog. In China is het nog betaalbaar.”

OnderscheidRoetgering volgt daarmee de weg van veel bekende modemerken. „Bijna alle grote merken laten in China produceren. Doordat wij met z’n vijven samen orders plaatsen en buiten het seizoen laten produceren is het ook voor ons de moeite waard. Met in je winkel alleen de bekende merken verkopen red je het op termijn niet, want die merken zijn in principe overal te koop. We moeten ons blijven onderscheiden.”

Zie voor het hele interview met Paul Roetgering zaterdag 22 november bijlage deOndernemer van TC Tubantia.Foto: Eigenaar Paul Roetgerink van Roetgerink Mode (Emiel Muijderman)