Nieuws Actueel

Rollei troeft GoPro af met eerste Ultra-HD actioncam

Van onze redactie 5 september 2014

Wat is het precies? Een actioncam, bedoeld voor wintersporters, skaters, duikers en andere sensatiezoekers. Zo'n camera die dankzij de stevige behuizing geschikt is om te filmen tijdens extreme omstandigheden: hij kan tegen een stootje en is bovendien waterproof (in dit geval tot een diepte van 100 meter). GoPro is al jaren marktleider op dit gebied.

Wat maakt het bijzonder? Deze 7S is de eerste actioncam die beelden in 4K, ofwel Ultra-HD videoresolutie schiet. Hierdoor is het mogelijk een stuk gedetailleerder te filmen, het heeft immers vier keer zoveel pixels als normaal. De concurrentie blijft ver achter bij deze specificaties.

Zijn er nadelen? Dat moet later deze maand uit de reviews gaan blijken. Op papier troeft Rollei de concurrentie in ieder geval af. Toch is de merknaam GoPro zo'n beetje een synoniem voor actioncams, zoals sommige mensen denken dat elke smartphone een iPhone is. De kans bestaat dat potentiële kopers liever wachten op de nieuwe GoPro, en dat heeft gevolgen voor de ondersteuning.

Vind ik leuk? Absoluut. Het grootste minpunt van de populaire actioncams is de opnamekwaliteit, dat lijkt met deze krachtige Ultra-HD-cam verleden tijd. Bovendien laat het antwoord van GoPro (de Hero4) nog zeker een half jaar op zich wachten, dus Rollei heeft een flinke voorsprong.