Nieuws Actueel

Rotterdam krijgt Silicon Valley

Bram de Vrind 7 juli 2015

Rotterdam groothandelsgebouw flickr franklin heijnen 335

Het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) gaat zich vestigen in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het is de eerste buitenlandse vestiging van het bedrijvencentrum dat zich richt op innovatieve ondernemers. Volgende maand gaan de deuren al open voor de eerste bedrijven, in januari volgend jaar is de officiële opening.

CIC wil de komende 5 jaar meer dan 550 innovatieve bedrijven in de 13.000 m2 van het pand gaan huisvesten. Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) heeft het afgelopen jaar regelmatig met CIC om de tafel gezeten om het bedrijf naar Rotterdam te halen.

Silicon valleyHet moet een soort 'silicon valley' in het klein worden in het Groothandelsgebouw. "Dat kunnen nieuwe bedrijven en bedrijfjes zijn, dus startups. Maar ook bestaande bedrijven die graag een vestiging hebben in hetzelfde pand als allemaal innovatieve ict-ondernemingen, zijn welkom", zegt Struijvenberg. "In het CIC-pand in de Verenigde Staten zit bijvoorbeeld ook een kleine vestiging van vliegtuigbouwer Boeing."

WorkshopsHet is de bedoeling dat er in het najaar een café wordt geopend in het Rotterdamse pand waar de ondernemingen lezingen en workshops kunnen geven en volgen.