Nieuws Actueel

ROZ organiseert training Ondernemen in Duitsland

Van onze redactie 31 maart 2015

Duitsland grensovergang anp

Duitsland geldt als een belangrijke import- en exportpartner van Nederland. De goed draaiende Duitse economie is een andere reden om de stap over de grens te zetten, merkt ook manager Ellen Lansink van ROZ. ,,De belangstelling voor ondernemen in Duitsland is groot. Bijeenkomsten en masterclasses die wij sinds 2013 hebben georganiseerd over dit thema waren succesvol en drukbezocht. Daarom hebben we vorig jaar een volledige training aan ons aanbod toegevoegd waarmee we de diepte in willen; ondernemers niet alleen informeren, maar ze ook handvatten geven waarmee ze amandirect aan de slag kunnen.”

De training bestaat uit vier praktische trainingsmodules waarin alle belangrijke aspecten aan bod komen waar rekening mee gehouden moet worden wanneer een ondernemer zaken wil doen met Duitsland. Denk aan trends en ontwikkelingen in Duitsland, rechtsvormkeuze, verzekeringen, sociale zekerheid, cultuur- en taalverschillen, factureren en incasseren en belastingen. De training kent flexibele mogelijkheden: ondernemers kunnen ook één (of meerdere) module(s) naar keuze volgen.

Partners

De trainingen worden gehouden op 15, 22, 29 april en 6 mei. Strick Rechtsanwälte & Steuerberater, Gothaer versicherungen, Rabobank Twente Oost, Euregio en KroeseWevers verlenen hun medewerking aan deze training.

Meer informatie over de inhoud, kosten en aanmelden is hier te vinden.

Foto: ANP