Nieuws Actueel

RTL: opleiding bepaalt welke babynaam ouders kiezen

Van onze redactie 5 april 2015

Image 4842380

RTL vroeg van iedere naam de bijbehorende cijfers van de postcode van de ouders op. Het gaat om namen die ouders in de afgelopen 6 jaar aan hun kinderen gaven.

Laagopgeleiden Bepaalde namen komen vaak voor bij hoogopgeleiden en er zijn namen die laagopgeleiden juist kiezen voor hun baby. Een kind dat Felix heet woont doorgaans in een wijk met 59 procent meer hoogopgeleiden dan gemiddeld.

In wijken waar de jongens Gerrit worden genoemd, wonen juist 31 procent minder hoogopgeleiden dan gemiddeld in Nederland. Bij meisjesnamen scoren Juliette, Josephine en Amélie hoog bij hoogopgeleiden. Cornelia, Ashley en Kayleigh doen het goed bij ouders met weinig scholing.

Populairste babynamen De gegevens zijn afkomstig van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die elk jaar een lijst publiceert met de populairste babynamen. Daarbij baseert de SVB zich op informatie over de kinderbijslag. Niet uitgesplitst naar opleidingsniveau waren vorig jaar Sophie en Daan de populairste babynamen, in 2013 waren dat Tess en Sem.