Nieuws Actueel

RTL vond kiezen jury Superkids lastig

Van onze redactie 20 april 2015

Image 4870627

Volgens Galjaard was het moeilijk een jury te vinden die alle disciplines kan beoordelen waarin de kinderen uitblinken. "Vooral omdat het niveau zo hoog is, want hoe vergelijk je een saxofonist met een balletdanseres of een kunstschaatsster met een turner? Dat is door de variatie best lastig. Vandaar dat we een 2e jury van 100 mensen hebben samengesteld, afkomstig uit verschillende disciplines als muziek, dans, turnen en ijsdansen. Daarmee willen we dat de kinderen serieus genomen worden.''

Juryleden De programmamakers en de zender hebben ook lang nagedacht over de samenstelling van de 4 bekende juryleden. "Moet je Epke Zonderland hebben, omdat er turners in de show zitten? Dan zit hij er een beetje voor joker bij als er een trompettist langskomt", zei Galjaard, die naar eigen zeggen ook Angela Groothuizen en Dan Karaty op zijn lijstje had staan.

Uiteindelijk kwam medepresentator Johnny de Mol met het idee om actrice Angela Schijf te vragen als fris gezicht plaats te nemen in de jury van Superkids. Ook Dinand Woesthoff liet zich voor Superkids voor het eerst overhalen om een tv-klus te doen. Volgens zenderbaas Galjaard is er een goede chemie tussen de juryleden Carlo, Tijl, Angela en Dinand.

Geen auditie Erland benadrukt dat de kinderen geen auditie doen in de show, maar optreden voor publiek en dat ze op hun hoge niveau gewend zijn beoordeeld te worden. Een ander onderscheidend element van het nieuwe Talpa-programma is dat de kijkers voorafgaande aan de optredens een filmpje te zien krijgen van de deelnemers in hun thuissituatie en tijdens hun trainingen en repetities. Deze portretten geven volgens Galjaard een goed beeld van de deelnemers: "Je gaat als kijker met de kandidaten meeleven."

Superkids is vanaf vrijdagavond wekelijks te zien bij RTL4, van 20.30 tot 22.30 uur.