Nieuws Actueel

Ruim 20 miljoen euro aan leningen voor MKB

Rik Nizet 16 juli 2015

Mkb zencap mkb miljoenen middelgroot

Zencap, een groeiende online marktplaats voor zakelijke kredieten in Europa, heeft in de afgelopen 15 maanden ruim 20 miljoen euro aan leningen uitbetaald. Daarmee hebben vele MKB’ers uit verschillende sectoren hun projecten kunnen realiseren. Het crowdfundingsplatform is een schakel tussen het Europese midden- en kleinbedrijf en duizenden particuliere investeerders.

Steeds meer MKB’ers zoeken alternatieve financieringsmogelijkheden zoals crowdfunding en zijn daarmee minder afhankelijke van banken. Naar verwachting blijft de populariteit van crowdfunding groeien, mede dankzij de steeds groter wordende groep van investeerders. In Nederland, Duitsland en Spanje wenden ondernemers zich meer en meer tot Zencap, de digitale marktplaats voor financieringen. Volgens Matthias Knecht, mede-eigenaar en CEO van Zencap, spreken de voordelen voor zich. "Zencap heeft een snelle en makkelijke aanmeldingsprocedure, korte lijnen en persoonlijke klantenservice. Zowel ondernemers als investeerders ervaren onze website als prettig en duidelijk."

RecordmaandJuni 2015 bleek een echte recordmaand voor de online marktplaats: er werd maar liefst 4 miljoen euro aan zakelijke leningen uitbetaald. Ook in Nederland kent Zencap een explosieve groei. "In de 5 maanden dat Zencap in Nederland actief is, hebben wij al 46 leningen online gezet, bij elkaar goed voor circa 3 miljoen euro aan bedrijfsfinancieringen", aldus Jeroen Broekema, Country Manager van Zencap Nederland.