Nieuws Actueel

Rups in tomatenblik Aldi

Lotte Grimberg 30 juli 2015

De 34-jarige Stephanie Harris uit South Yorkshire zal een kleine gil gelaten hebben toen ze een blik gepelde tomaten van de Aldi in de pan gooide. Ze trof naast haar vertrouwde rode tomaten een rups aan van maar liefst 5 centimeter. Reden genoeg om een klacht naar de supermarkt te sturen. Met als reactie een voucher van 10 pond. Genoeg geld om een heuse crematie voor de rups, genaamd Cecil, te organiseren.

"Ik was de tomaten aan het koken in de pan toen ik plots iets zag drijven. Ik heb het eruit gevist en daar was de rups", zegt ze in een interview met DailyMail. Aangezien de rups op 'gruwelijke' wijze om het leven was gebracht besloot Stephanie de rups een naam te geven, Cecil. "Ik denk dat Cecil zich verstopt heeft in één van de tomaten. Maar we zijn nog een beetje aan het speculeren, want we hebben ook nog andere theorieën." Zo zou de rups een vluchteling kunnen zijn uit Italië of zou de rups het boek 'James en de reuzenperzik' hebben gelezen en een foutje hebben gemaakt in de fruitkeuze.

LuipaardgekkoNa haar vondst besloot Stephanie de supermarktketen aan te spreken op Facebook. 'De meeste mensen krijgen een spin of een slang en ik krijg een rups! Kom op Aldi, mag ik de volgende keer niet een levende luipaardgekko? Die zielige Cecil is verdronken in een pan met kokende tomatensaus.'

VoucherAldi twijfelde geen moment en stuurde de Harris familie een voucher van 10 dollar op en plaatste een reactie op Facebook. 'Het spijt ons heel erg'. Deze voucher werd dezelfde dag nog ingeleverd bij de supermarkt om de benodigdheden te kopen om rups Cecil een waardig afscheid te geven.

Even later is rups Cecil in een luciferdoosje, met zijn naam erop, gepropt en in vlammen opgegaan, boven op het tomatenblik waar hij zich in verstopt had.