Nieuws Actueel

Rust op Wall Street na nieuwe records

Van onze redactie 25 februari 2015

Ruim een halfuur voor het slot stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 18.203 punten. De S&P 500 zakte 0,2 procent naar 2111 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 4956 punten ook 0,2 procent onder de slotstand van dinsdag.

Ondanks de minieme uitslagen van de hoofdgraadmeters waren er wel sterke bewegingen bij diverse bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen. Zo verloor computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) bijna 10 procent. Het bedrijf kwam dinsdag nabeurs met tegenvallende resultaten en vooruitzichten naar buiten. Volgens ingewijden werkt het bedrijf aan de overname van de producent van draadloze netwerkapparatuur Aruba Networks.

Chesapeake

Oliebedrijf Chesapeake hoorde ook bij de grotere verliezers, met een min van 9,5 procent. Het bedrijf publiceerde voor opening van de handel tegenvallende kwartaalcijfers.

Doe-het-zelfketen Lowe's deed het vorig kwartaal juist beter dan verwacht. Net als branchegenoot Home Depot profiteert Lowe's van het herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Beleggers zetten het aandeel Lowe's desondanks 0,7 procent in de min.

Target

Elektronicaketen Target kende een goed feestdagenseizoen en publiceerde winstcijfers die beter waren dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijf, dat vorig jaar besloot zich terug te trekken van de Canadese markt, werd op Wall Street procent 0,3 procent meer waard.

Discountwinkelketen Dollar Tree won 2,5 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers. Het bedrijf sprak ook zijn vertrouwen uit in de afronding van de overname van branchegenoot Family Dollar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 50,77 dollar. De euro was woensdagavond met 1,1360 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.