Nieuws Actueel

'Rustige opening op Wall Street'

Van onze redactie 17 juli 2015

Image 5089612

General Electric (GE) boekte in het tweede kwartaal een flink verlies, door eenmalige lasten in het kader van de verkoop van zijn financiële activiteiten. De winst die werd behaald uit voortgezette activiteiten was wel hoger dan verwacht.

Ook branchegenoot Honeywell overtrof de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet daalde weliswaar, met name door lagere investeringen van oliemaatschappijen, maar minder sterk dan voorzien. De winst steeg iets sterker dan gedacht.

Consumenten

Voorbeurs bleek verder dat de consumentenprijzen in de VS in juni zoals verwacht met 0,1 procent op jaarbasis zijn gestegen. Het aantal in aanbouw genomen woningen is in diezelfde maand sterker gestegen dan verwacht. Kort na opening worden ook nog voorlopige cijfers gepubliceerd over het consumentenvertrouwen in de VS in deze maand.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,4 procent hoger op 18.120,25 punten. De S&P 500 steeg 0,8 procent tot 2124,29 punten, slechts 6,5 punten onder de hoogste slotstand ooit, en de Nasdaq won 1,3 procent tot 5163,18 punten.

EPA