Nieuws Actueel

Rustige opening verwacht op Wall Street

Van onze redactie 31 juli 2015

Image 5122750

Het aandeel LinkedIn stevent af op een verlies bij opening. Het bedrijf achter de netwerksite boekte vorig kwartaal een stevige omzetgroei en voorspelde een mooie plus voor heel 2015. Beleggers vrezen echter dat de groei vooral te danken is aan de overname van onderwijssite Lynda.com, terwijl de rek er bij de kernactiviteiten van het bedrijf uit is.

Investeerders keken verder naar de cijfers van ExxonMobil en Chevron. Beide producenten konden geen goede resultaten overleggen. Exxon zag zijn winst meer dan halveren, waar Chevron nog maar 10 procent van de winst van een jaar eerder overhield. Beide concerns hebben last van de sterke daling van de olieprijs. Chevron schreef bovendien af op de waarde van olie- en gasvelden.

Coca-Cola

Frisdrankbottelaar Coca-Cola Enterprises kwam niet met cijfers naar buiten, maar wist desalniettemin de ogen van beleggers op zich gericht. Het bedrijf, dat onder meer Coca-Cola in flesjes en blikjes stopt, zou volgens bronnen in vergevorderde onderhandelingen zijn met twee andere Europese Cola-bottelaars over een mogelijke fusie. Dat bericht viel in goede aarde bij beleggers.

Boekingssite Expedia liet voor het klinken van de openingsbel eveneens een stijging zien, dankzij de goede resultaten die het donderdag nabeurs presenteerde. In het tweede kwartaal wist de site meer winst te boeken dan vooraf werd gedacht.

UPS

Koeriersbedrijf UPS maakte voorbeurs de overname van Coyote Logistics bekend. Met de transactie is 1,8 miljard dollar gemoeid.

Voorbeurs maakte het ministerie van Arbeid bekend dat de lonen in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal slechts met 0,2 procent zijn gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat is de kleinste toename sinds 1982.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag iets lager op 17.745,98 punten. Ook de S&P 500 deed weinig en eindigde op 2108,63 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog naar 5128,79 punten.