Nieuws Actueel

Rustige sessie op beursvloeren Europa

Van onze redactie 9 november 2015

Image 5422892

De AEX-index in Amsterdam noteerde vlak na de opening van de beurzen op Wall Street een fractie lager op 469,64 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 701,37 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,4 procent, Londen stond 0,1 procent lager.

Afgelopen weekeinde liet de Chinese overheid weten dat de export van China in oktober voor de vierde maand op rij is gedaald. Ook de import van de op een na grootste economie ter wereld ging opnieuw omlaag.

Cijfers

Delta Lloyd was met een winst van 8,4 procent de grootste stijger in de AEX. De verzekeraar, die dit jaar een groot deel van zijn beurswaarde verloor, komt dinsdag met zijn kwartaalresultaten. Telecomconcern KPN sloot de rij met een verlies van 2,1 procent.

De Duitse bandenfabrikant Continental zakte bijna 5 procent in Frankfurt, ondanks een kleine verhoging van de winstverwachting voor dit jaar. Beleggers hadden echter op meer gehoopt. Staalfabrikant ThyssenKrupp won in Frankfurt 4,2 procent. Het Duitse concern mikt over enkele jaren op een winstmarge van 15 procent bij zijn liftdivisie. De lifttak is goed voor de helft van de winst van de onderneming.

Euro

In Parijs daalde Renault 2 procent. De Franse premier Manuel Valls liet weten dat de Franse overheid geen fusie wil tussen de Franse autofabrikant en het Japanse Nissan.

De euro was 1,0737 dollar waard, tegen 1,0750 dollar bij het Europese slot op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 44,33 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 47,82 dollar per vat.

EPA