Nieuws Actueel

Rutte: affaires in de VVD boeien kiezer niet

Van onze redactie 13 maart 2015

Image 4800894

Dat zegt Rutte in een interview met deze krant. Volgens de premier maakt zijn achterban zich druk over andere zaken dan de affaires in de partij. Vragen krijgt hij daarover niet op straat, meldt Rutte. Wel bestoken mensen hem met vragen over de werkloosheid, belastingen en veiligheid: "Ze verwachten dat je IS oprolt."

Boegbeelden De VVD-verkiezingscampagne wordt overschaduwd door partijsores. De VVD-boegbeelden op justitie, minister Opstelten en staatssecretaris Teeven, vertrokken maandag plotseling, prominent Kamerlid Mark Verheijen stapte op na declaratiefouten.

In Stichtse Vecht zit een VVD-raadslid vast op verdenking van witwassen en hennepteelt, en het OM heeft daar 2 oud-VVD-gemeentebestuurders op de korrel na pogingen om een burgemeestersbenoeming te beïnvloeden.

In de Politieke Barometer leverde de VVD gisteren 1 zetel in ten opzichte van vorige week. Bijna de helft van de kiezers denkt nu negatiever over het kabinet, blijkt uit die peiling.

D66 De premier haalt hard uit naar D66. Die partij wil snijden in de groeiende overheidsuitgaven voor lastenverlichting. Dat plan is ‘lomp’, meent Rutte: "Het klinkt leuk, maar het is toedekken dat je snijdt in lerarensalarissen, zorg, sociale zekerheid. Dat is de meest schadelijke bezuiniging."