Nieuws Actueel

Rutte begin juni met handelsmissie naar India

Van onze redactie 2 april 2015

Image 4838545

De reis staat in het teken van de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en India, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Rutte zei in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad donderdag dat de economische groei in India ook in Nederland banen kan op leveren.

Handelspartner Nederland is de 4e handelspartner van India binnen de EU en behoort tot de top 5 van grootste investeerders in India. De wederzijdse handel is de afgelopen jaren toegenomen tot ruim 6 miljard euro. Voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen er kansen in India, vooral op het gebied van land- en tuinbouw, water, gezondheidszorg en sportinfrastructuur.

Rutte is net terug van een handelsmissie naar China, waar Nederlandse bedrijven in zijn kielzog meer dan 50 contracten met Chinese partners wisten te tekenen. Volgende week gaat de premier naar Panama, om ook daar de economische relaties met landen in de regio te versterken. De Arubaanse premier Mike Eman zal daar een handelsmissie leiden.