Nieuws Actueel

Rutte vrijdag bij aankomst slachtoffers MH17

Van onze redactie 26 november 2014

Ook vicepremier Lodewijk Asscher en ministers Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie en Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zijn aanwezig. Hierbij zal dezelfde ceremonie plaatsvinden als bij eerdere aankomsten van slachtoffers.

Het militair transportvliegtuig uit Charkov landt rond 16.00 uur op Eindhoven. Daarna worden de stoffelijke resten overgebracht naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum voor identificatie.

Reconstructie

Het wordt de zevende keer dat lichamen van slachtoffers naar Nederland worden teruggebracht. De laatste keer was op 8 november. Toen kwamen vijf kisten terug naar ons land. Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven onder wie 196 Nederlanders.

Het vliegtuig is zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) probeert de oorzaak te achterhalen. Ze rondde eerder deze week de bergingsmissie van de wrakstukken af. De OVV hoopt door reconstructie van een deel van het toestel meer te weten te komen over de toedracht van de ramp.