Nieuws Actueel

S&P 500 in de buurt van recordniveau

Van onze redactie 16 juli 2015

Image 5088023

De Dow-Jonesindex stond drie kwartier voor het slot 0,4 procent hoger op 18.116 punten. De S&P 500 steeg 0,8 procent tot 2123 punten, circa 7 punten onder de hoogste slotstand ooit en de Nasdaq won 1,2 procent tot 5160 punten.

,,De markten verwelkomen het nieuws uit Griekenland'', aldus een handelaar. ,,De ogen zijn echter ook gericht op de Federal Reserve, die heeft aangegeven de rente waarschijnlijk nog dit jaar te verhogen. De verwachting is dat die stap genomen wordt in september en de markten begrijpen dat. Beleggers wachten op meer goed nieuws over de economie''.

Netflix

Citigroup (plus 3,6 procent), een van de grootste Amerikaanse banken, wist zijn winst enorm op te voeren dankzij het uitblijven van verdere juridische kosten. In het tweede kwartaal van vorig jaar waren die kosten enorm en resteerde een nettowinst van slechts 181 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van dit jaar bleef onder de streep 4,9 miljard dollar over

Aanbieder van internettelevisie Netflix (plus 18,7 procent) kwam woensdag na het slot op Wall Street met zijn kwartaalresultaten naar buiten. Het bedrijf wist zijn abonneebestand fors te laten groeien, vooral buiten de VS, tot een totaal van meer dan 65 miljoen. De internationale groei ging wel gepaard met een flinke winstdaling, van 71 miljoen dollar een jaar geleden tot 26 miljoen dollar. De omzet nam echter met een vijfde toe tot 1,6 miljard dollar.

Navigatiespecialist Garmin en verffabrikant Sherwin-Williams moesten verliezen van respectievelijk 7,3 en 6,8 procent slikken na tegenvallende kwartaalresultaten. Sherwin-Williams verlaagde bovendien de prognose voor het hele jaar als gevolg van een sterkere dollar. Concurrent PPG gaf ook aan te kampen met wisselkoerseffecten en daalde 4,2 procent.

EPA