Nieuws Actueel

Sail 2015: Prins 'trots op mooi nautisch event'

Bram de Vrind 19 augustus 2015

Sail foto zijlschepen amsterdam ij 335

Op het Noordzeekanaal is het woensdagochtend vroeg al een drukte van belang met plezierboten die richting IJmuiden varen. Vanaf daar vertrekt rond 10.00 uur de Sail-In Parade, een 12 kilometer lange optocht met honderden grote en kleine schepen en het officiële begin van Sail Amsterdam.

Wie mee wil varen moet voor het begin in IJmuiden zijn, want vanaf dan geldt eenrichtingsverkeer naar Amsterdam. Het eerste schip dat door de sluizen gaat, is de Clipper Stad Amsterdam. Het officiële openingsschip van Sail. Hierop varen onder anderen prins Maurits en zijn vrouw Marilène mee.

GenietenHij is voor het eerst dit jaar beschermheer van het evenement en volgt daarmee koning Willem-Alexander op. "We mogen trots zijn dat we zo'n mooi nautisch event mogen organiseren. Laten we ervan genieten", liet hij via de organisatie voorafgaand aan de parade weten.

DagjesmensenLangs het Noordzeekanaal hebben zich al wat dagjesmensen opgesteld om niks van de intocht te hoeven missen. Sail vindt eens in de vijf jaar plaats in Amsterdam en beleeft dit jaar zijn negende editie.