Nieuws Actueel

Sailing Yacht A: Miljardair ontwerpt nieuw speeltje

Caroline Spilt 28 augustus 2015

Superjacht miljardair melnichenko groot

Hij heeft zes miljard, hij is desondanks onbekend, maar bouwt wel een waanzinnige boot: dhr. Melnichenko. Hij heeft 400 miljoen euro uitgegeven aan 'Sailing Yacht A', een boot met acht dekken, een glazen uitkijkpunt, ruim 140 meter lang en 14 ton zwaar. Dat schrijft de Daily Mail.

Alsof dat nog niet genoeg schokkende feitjes zijn: de mast is langer dan de Big Ben, het totaal aan zeiloppervlak groter dan een voetbalveld, en met 54 man aan personeel is het het grootste privé-jacht ter wereld.

ForbesAndrey Melnichenko is een Russische zakenman, onder andere actief in de kolenindustrie. Hij is ook oprichter van MDM Bank maar verkocht zijn aandelen in 2007. Forbes rankt hem als 97ste op de lijst van 's werelds rijksten. Melnichenko's vrouw is een Servisch model Aleksandra.

Jaarlijkse kostenVerzekeringsmaatschappij Towergate verwacht dat de kosten voor het operationeel houden van de boot neerkomt op tien procent per jaar van het aankoopbedrag. Ter vergelijk: het brandstofverbruik van een jacht van 71 meter is 500 liter per uur. Benzinekosten komen per jaar dan al snel neer op 350.000.

Een woordvoerder van dhr. Melnichenko tegen Mail Online: "Hij is een man die de grenzen opzoekt. Hij daagt de bedrijven waar hij mee werkt uit om buiten de kaders te denken en iets nieuws en moois te maken."

Steve JobsHet schip wordt gebouwd door Philippe Stark, die eerder een schip voor Steve Jobs heeft gebouwd.