Nieuws Actueel

Sallandse Wegenbouw met bestratingsmachine aan het werk in Neede

Van onze redactie 11 december 2014

Wie meent dat het proces van het bestraten nu een kwestie is van het besturen van een soort robot, komt bedrogen uit. Uitvoerder Jan Seigers van Sallandse Wegenbouw wijst op het team stratenmakers dat op en rond de machine actief is. „Je spaart er niet zozeer menskracht mee uit, maar wel knieën en ruggen. Voor de Arbowet moet tegenwoordig anders worden gewerkt. Deze machine is een uitkomst voor rechte stukken straat. Maar kleine stukjes blijven evengoed nog handwerk.”

400 vierkante meter

Met de stenenlegmachine kan onder ideale omstandigheden zo’n 400 vierkante meter bestrating per dag worden gelegd. Seigers: ,,Grootste voordeel van deze machine is dat je nu staat in plaats van op de knieën zit.”

Sallandse Wegenbouw is namens de gemeente Berkelland al vijf weken bezig in de Needse wijk. Na de vernieuwing van de riolering in de straat wordt de straat opnieuw geplaveid met moderne betonklinkers. Na de kerst komen ook de achterliggende wijken aan de beurt . Bij het in Haarle gevestigde Sallandse Wegenbouw denkt men er tot mei ongeveer aan de slag te blijven.

Foto: Stratenmakers van de Sallandse Wegenbouw gebruiken een bestratingsmachine bij hun werkzaamheden in Neede. (Charel van Tendeloo)