Nieuws Actueel

Salmonella in Frans kaasje

Rik Nizet 28 mei 2015

Franse kaasjes frankrijk groot

Franse kaasjes van het merk Le Petit Fiancé des Pyrenees kunnen de salmonellabacterie bevatten. Deze bacterie kan een ernstige voedselinfectie veroorzaken. Deze waarschuwing heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit donderdag uitgestuurd. De kaas wordt met name bij kaaswinkels en speciaalzaken verkocht.

Mensen die de geitenkaas hebben met houdbaarheidsdatum 2 juni 2015, wordt dringend verzocht de kaas niet te eten maar terug te brengen naar de winkel waar deze gekocht is. Mensen die de kaas al hebben gegeten en klachten hebben, moeten zo snel mogelijk contact opnemen met een arts. Volgens de NVWA heeft nog niemand zich met klachten gemeld.

Salmonella kan voorkomen in rauwe dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren, en op rauwe groente, kiemgroente en fruit. Als iemand besmet raakt met de bacterie kan dat klachten geven zoals diarree, buikpijn en koorts. De verschijnselen ontstaan meestal binnen 12 tot 36 uur en kunnen een paar dagen aanhouden. In het ergste geval kan iemand zelfs overlijden.