Nieuws Actueel

Samen met je broer ondernemen? Gebroeders Ab uiterst succesvol met eigen incassobureau

Ondernemen is risico nemen. Het is een regel die Ramón en Pascuál Ab heel goed in hun hoofd hebben geprent. De broers achter incassobureau Nova Incasso zijn vooral succesvol met hun eigen softwaresysteem. ,,We zijn wel eens benaderd met de vraag of we onze software willen licentiëren aan de concullega’s, maar tot op heden zijn we daar nog niet op ingegaan.”

Redactie De Ondernemer | Foto: Nova Incasso 27 maart 2019

Nove incasso

,,Het is een groot deel van ons onderscheidend vermogen”, vertelt Pascuál in de podcast (zie link hierboven) van De Ondernemer. ,,Dit geeft ons de voorsprong die we nu hebben. Misschien dat het in de toekomst gebeurt.”

Transparanter

Waar een wil is, is een weg, zo is gebleken voor de gebroeders Ab. Het was van jongs af aan al duidelijk dat ze wilden ondernemen, al hadden ze geen idee waarin. ,,Ramón ging uiteindelijk rechten studeren en ik deed martketing. In 2011 kwamen onze expertises bij elkaar toen er veel te doen was rond incassobureaus. Er stond telkens wel iets over in de krant en aan de keukentafel bedachten we dat het anders kon. Dat wij transparanter konden handelen, pro-actiever richting klanten konden zijn tegenover lagere kosten."

,,We zijn van start gegaan en in het begin was het zeker lastig. Je zit in de zakelijke dienstverlening en dan is het zaak dat je serieus genomen wordt. In eerste instantie doe je alles zelf: koude acquisitie plegen, procederen in de rechtzaal, de borrels af. Uiteindelijk begon het te lopen en na twee tot drie jaar konden we studievrienden in dienst nemen. De jongens die ons eerst uitlachten omdat we een incassobureau wilden beginnen.”