Nieuws Actueel

Samsung deelt specificaties Tizen-smartphone

Van onze redactie 22 december 2014

Mahesh Telecom was erbij. De Indiase telecomretailer twittert dat het toestel een 4 inch-display krijgt met een resolutie van 400 bij 800 pixels. De Z1 beschikt verder over een 1,2 GHz-dualcoreprocessor, 768MB aan werkgeheugen en een opslaggeheugen van 4GB. Aan de achterkant zit een 3 megapixel-camera, aan de voorkant een camera met VGA-resolutie (640 bij 280 pixels).

Z1De Z1 is, afgaande op de specificaties en de verwachte introductieprijs, duidelijk een budgettoestel. De smartphone, die wordt uitgerust met Tizen 2.3, komt volgens The Korean Economic Daily op 18 januari uit in India en gaat daar minder dan 100.000 won (nog geen 75 euro) kosten. De krant meldt dat Samsung van plan is om de Z1 in februari in China op de markt te brengen.

XiaomiSamsung gooide de afgelopen jaren hoge ogen met high-end Android-toestellen uit de Galaxy-reeks. Het Zuid-Koreaanse concern zou met de Z1 willen proberen de markt voor goedkope mobiele telefoons te veroveren. Die is momenteel in opkomende economieën, bijvoorbeeld India en China, voor een belangrijk deel in handen van bedrijven als het Chinese Xiaomi.