Nieuws Actueel

Waarom je de Samsung Galaxy S9 en S9+ wel/niet moet kopen

Samsung heeft officieel de Galaxy S9 en S9+ geïntroduceerd. De nieuwe smartphones zijn ook direct te bestellen, dat schrijft AD.

De Ondernemer 26 februari 2018

Galaxy S9 anp

De toestellen behoren tot de populaire S9-serie. Samsung zette dit jaar bij de twee toestellen volgens Tweaker in op de camera. "Aan de achterzijde beschikken de toestellen over twee 12 megapixelcamera's die uitgerust zijn met optische beeldstabilisatie. De S9 heeft een enkele camera aan de achterkant met variabel diafragma. Bij slecht licht gaat de sluiter open tot f/1.5, bij goed licht is dat f/2.4. De camera heeft bovendien een slow-motionfunctie die net als bij de Xperia XZ Premium, XZ1 en XZ1 Compact van Sony beelden kan opnemen op 960fps", legt Arnoud Wokke van Tweakers uit.

Daarnaast heeft Samsung een functie gemaakt met de naam AR Emoji. "Daarmee kunnen gebruikers een avatar maken op basis van beelden van de frontcamera en dankzij de beelden kan hij gezichtsuitdrukkingen imiteren", zegt Wokke. De functie doet denken aan Animoji van Apple uit de iPhone X, al verschilt de implementatie. geanimeerde emoticons die sterk doen denken aan de Animoji die Apple afgelopen jaar introduceerde bij de lancering van de iPhone X.

Lees ook: Refurbished: opgepoetste smartphone is big business

S8

Experts leken voor de dag van de lancering niet heel warm te lopen voor de toestellen. ,,Als de berichten kloppen, verwacht ik dat Samsung’s huidige Galaxy S8 komende tijd heel populair wordt. Die zal in prijs omlaag gaan en biedt dan beduidend meer waar voor je geld dan de nieuwe S9'', zei Arnoud Wokke, mobiele expert bij Tweakers.

De toestellen zijn vanaf vanavond te bestellen. Samsung vraagt 849 euro voor de S9 en 949 euro voor de S9+.