Nieuws Actueel

Sancties MH17 nekken vliegmaatschappij

Bram de Vrind 4 augustus 2014

Prijsvechter Dobrolet, een volle dochter van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, houdt voorlopig zijn toestellen aan de grond vanwege de Europese sancties tegen Rusland. Dat maakte het moederbedrijf zondag bekend.

Volgens Aeroflot hebben meerdere Europese partijen laten weten geen diensten meer aan Dobrolet te leveren vanwege de uitgevaardigde beperkingen. Leasecontracten en overeenkomsten voor reparatie, onderhoud en verzekeringen werden opgezegd. Ook ontvangt de Russische maatschappij geen actuele luchtvaartinformatie meer. "Gezien de ongekende druk die wordt uitgeoefend, heeft Dobrolet geen andere keuze dan vluchten en de verkoop van tickets op te schorten", stelt het bedrijf.

Zwarte lijstVanaf zondag middernacht (lokale tijd) staan de kisten van Dobrolet aan de grond. Het bedrijf, waarvan de naam zoveel betekent als goede vlieger, voert pas sinds dit jaar vluchten uit. Het bedrijf mikt op een groei naar 10 miljoen passagiers binnen 5 jaar. Eind vorige maand werd Dobrolet door de EU op de zwarte lijst gezet, samen met Russian National Commercial Bank en wapenfabrikant Almaz-Antey.