Nieuws Actueel

Saturn verdwijnt uit Nederland

Lotte Grimberg 27 juni 2014

Elektronicaverkoper Saturn stopt in Nederland. De keten met 13 vestigingen gaat op in het succesvollere Media Markt, dat 32 Nederlandse winkels heeft. Dat maakte het moederbedrijf van beide winkelketens MHS vrijdag bekend.

Door de operatie gaan geen banen verloren. Het is zelfs de bedoeling dat Media Markt fors gaat uitbreiden, waardoor er het komende jaar zo'n 700 arbeidsplaatsen bijkomen. Momenteel hebben Media Markt en Saturn samen circa 7000 mensen op de loonlijst staan.

WinkelconceptenHet met name in Duitsland erg populaire Saturn is volgens MHS in de Nederlandse markt niet onderscheidend genoeg. De verwachting is dat de winkels beter zullen gaan lopen na de ombouw tot Media Markt, aldus een woordvoerder van het bedrijf. De winkelconcepten zijn volgens de zegsman vergelijkbaar.

Met slechte marktstandigheden heeft het besluit volgens de woordvoerder niets te maken. Media Markt en Saturn merken juist dat het consumentenvertrouwen sinds eind vorig jaar herstelt. "Dat zien we terug in de verkoopcijfers'' aldus de zegsman.