Nieuws Actueel

Saxion gaat samenwerking aan met Bangladesh University

ENSCHEDE - Mirjam Koster, directeur van de Academie Creatieve Technologie, tekende deze week namens Saxion een samenwerkingsovereenkomst met de Bangladesh University. Dat gebeurde in het Catshuis in Den Haag, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en minister-president Sjeikh Hasina van Bangladesh.

Van onze redactie 9 november 2015

Saxion Enschede Emiel Muijderman

Saxion wil bijdragen aan de duurzame productie van textiel in Bangladesh. In 2013 kwamen bij een ramp in kledingfabriek Rana Plaza meer dan duizend mensen om het leven. Sindsdien staat de textielproductie meer dan ooit in de belangstelling. Het westen is niet bereid om veel geld neer te tellen voor kleding. Daarmee staan het productieproces en de werkomstandigheden onder druk.

Wereldwijd netwerkDe opleiding Fashion & Textile Technologies van Saxion is aangesloten bij een wereldwijd netwerk van universiteiten en hogescholen op het gebied van mode en textielonderwijs. Met Bangladesh komen er nu uitwisselingsprogramma’s van studenten en docenten.

Inkopers van textiel en producenten moeten via de nieuwe samenwerking rechtstreeks met elkaar in contact komen voor een duurzamere textiel- en modeketen.

Foto: Emiel Muijderman