Nieuws Actueel

Saxion goed beoordeeld door eigen studenten

Van onze redactie 22 mei 2015

Saxion Enschede Emiel Muijderman

Driekwart van de Saxion-studenten is tevreden of zeer tevreden over zijn of haar opleiding. Dat cijfer is een paar procent hoger dan vorig jaar en lag enkele jaren geleden onder de 70 procent. Met 75 procent tevredenheid scoort Saxion aanmerkelijk beter dan de minimumscore van 68 procent die met het ministerie van Onderwijs is afgesproken. Het gemiddelde rapportcijfer voor Saxion is nu 7,2, tweetiende punt meer dan het landelijk gemiddelde. Van de grotere hbo-scholen staat Saxion op de zesde plaats wat studenttevredenheid betreft.

Gebak

De scholengroep, met 27.000 studenten, is zo blij met de uitslag dat het personeel op gebak is getrakteerd. „We ervaren de uitkomsten als een compliment, maar zijn ons ook bewust dat we blijvend aan verbeteringen moeten werken”, aldus bestuursvoorzitter Wim Boomkamp. Hij neemt de kritiek over het niet tijdig genoeg doorgeven van lesroosters en roosterwijzigingen zeer serieus. „Daar gaan we dus mee aan de slag”, aldus Boomkamp.

Aan de Nationale Studenten Enquête deed dit jaar 43,6 procent van de Saxion-studenten mee. Landelijk was de deelname 39,1 procent.

Foto: Emiel Muijderman