Nieuws Actueel

Saxion krijgt topopleiding nanotechnologie

Van onze redactie 5 juni 2015

Saxion Enschede Emiel Muijderman

De opleiding kan voor veel werkgelegenheid zorgen, omdat de technici en bedrijven afhankelijk zijn van het nanolab en andere faciliteiten in en rondom de Universiteit Twente.

MinisterieBestuursvoorzitter Wim Boomkamp van Saxion is opgetogen over de toekenning: „De opleiding wordt niet alleen erkend door het ministerie, maar ook bekostigd. Daardoor is de drempel om deze opleiding te gaan doen direct een stuk lager.”

AantrekkingOok ‘mister Nano’, professor Dave Blank, is blij met de toekenning. „Dit is heel mooi voor Saxion, maar ook voor ons en Twente”, zegt de wetenschappelijk directeur van het aan de UT gelieerde instituut voor nanotechnologie Mesa+. „Als een student een succesvol internetbedrijf opzet, kan dat zomaar verhuizen naar een andere plek in het land. Bedrijven die met nanotechnologie werken, zijn sterk gebonden aan de faciliteiten die we hier hebben. We zien daar nu al de aantrekkingskracht van, met bestaande bedrijven die van elders hier naartoe komen.”

SamenwerkingBoomkamp en Blank benadrukken het belang van de samenwerking tussen de UT en Saxion. De bestaande UT-masteropleidingen op het gebied van nanotechnologie en de nieuwe van Saxion gaan elkaar niet in de weg zitten, maar vullen elkaar aan. Boomkamp: „We hebben de opleiding alleen gekregen omdat we al samenwerken met Mesa+, in combinatie met het hightechprofiel van Saxion én de hightechomgeving van ons Kennispark met onderzoeksinstituten en bedrijven.”

Overigens krijgt de hogeschool tevens een bekostigde masterstudie Textiele Producten.