Nieuws Actueel

Schade door lentestorm valt mee

Rik Nizet 30 maart 2015

Schade lentestorm middelgroot

De storm die zondag over Nederland trok, heeft voor zover nu bekend niet tot heel veel schade geleid. Op sommige plaatsen waaiden bomen om en in het verkeer gebeurden meerdere ongelukken door de harde wind. Door de vele regen was er op een aantal plekken ook sprake van wateroverlast. Zo werd op de N261 de afslag naar de Efteling afgesloten, omdat de weg onder water stond.

Volgens weerbureau weeronline.nl stond een groot deel van de dag aan zee windkracht 8. Ook in het binnenland kwam het tot zware windstoten. Aan het einde van de middag was de storm het zwaarst. Op Schiphol kwam de wind tot 117 kilometer per uur. Een aantal vluchten raakte daardoor vertraagd.

BrandweerDe brandweer kreeg zondag tot nu toe 327 meldingen over stormschade of wateroverlast. De regio Rotterdam-Rijnmond had het het zwaarst met vijftig meldingen, gevolgd door Midden- en West-Brabant (36) en Amsterdam (35). Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl.

Dat er relatief gezien weinig schade ontstond, komt onder meer doordat de bomen nog niet in blad staan.

DinsdagDe VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht dinsdagochtend grote hinder in het verkeer. Naar verwachting gaat het dan opnieuw hard waaien en valt weer veel regen.